Řezbářský eroticon = Eroticon by a Woodcarver [erotika; erotické umění; řezbářství; sochařství]

Druh zboží: kniha
CN: vplani
Autor: Minář, Marek
Stav: Použitá
ISBN-13: 9788090673588
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 390Kč
Množství:
 

Všechny texty a popisky současně česky a anglicky.

"Andělé i démoni, světice i prostitutky, osamělí autoerotici i davy přicházejí z bohatého a složitého světa, ve kterém existuje láska, něha a laskavost, pronásledované násilím a smrtí.
Erotiku viděnou tvůrci ze všech kontinentů, od Adama až po dnešní časy, představují téměř tři stovky barevných akvarelů, kvašů a perokreseb. Materiálem řezeb je kromě obvykle používaného dřeva také slonovina, kost, rohovina, mořská pěna a jantar. Řemeslo a umění inspirované erotikou zahrnuje díla řezbám neobratných i mimořádně schopných, od primitivních dřevěných penisů až po komplikované, pohyblivé, až živoucí hudebnice, milované svým autorem. Vyobrazené předměty, spolu s postřehy řezbáře, doprovází popis jejich vzniku a erotických souvislostí. Kniha tak může posloužit jako zdroj inspirace každému, kdo touží vytvořit zajímavý, i když nezvyklý objekt."

"Angels and demons, saintnesses and prostitutes, lonely autoerotic people as well as the crowds coming from a rich and complicated world, where love, tenderness and kindness exist and are pursued by violence and death. Eroticism seen by authors in all continents, from Adam up to today, is presented by nearly three hundred colourful aquarelles, gouaches and pen drawings. The materials used for carvings, besides the normally used wood, are also ivory, bone, horns, meerschaum and amber. Art and craft which are inspired by eroticism include works by clumsy as well as extraordinary skilful carvers, from primitive wooden penises to complicated, moving, almost vivid female musicians loved by their author. The depicted pieces, together with the carver's perceptions, are accompanied by a description of their origin and erotic connections. The book can serve as a source of inspiration for everybody, who desires to make an interesting, even if a rather unusual object."

Vydání: Praha: Mina 2017, váz., 279 s., 4° (21,5 x 28,5 cm)

Stav knihy: Nová.

Valentinská © 2021