Boj o Středomoří [Obsahuje: námořní bitvy, lodě, druhá světová válka - Itálie a Řecko, Středozemní moře, severní Afrika]

Druh zboží: kniha
CN: EM/62019
Autor: Miloš Hubáček
Stav: Použitá
ISBN-13: 80-7185-529-4
Dostupnost:  VYPRODÁNO
OMLOUVÁME SE, ALE TOTO ZBOŽÍ JE JIŽ VYPRODÁNO A NELZE OBJEDNAT

Zatímco v severní a západní Evropě již několik měsíců zuří válka, v oblasti Středozemního moře panuje podivný klid, válka neválka. Vše se ale mění 10. června r. 1940, kdy Itálie vyhlašuje, s ohledem na vývoj situace ve Francii, válku Velké Británii. Rázem jsou v přímém ohrožení britské strategicky důležité námořní trasy do Egypta, Indie a Austrálie, základny na ostrově Malta. Nedostatečně vyzbrojenou a špatně vycvičenou italskou armádu ale stíhá porážka za porážkou v Libyi, na albánsko-řecké frontě, ve východní Africe. Německý vůdce A. Hitler se rozhodl zasáhnout dříve, než se jeho italský spojenec zcela zhroutí. V lednu r. 1941 začíná operovat ze Sicílie luftwaffe, v únoru se objevuje v severní Africe generálporučík Rommel a první jednotky jeho Afrika Korpsu, daleko tvrdší oříšek než Italové. Fotografie, jmenný rejstřík, seznam literatury.

Vydání: Vydalo nakladatelství Ladislav Horáček - Paseka v Praze a Litomyšli 2003. Vydání první, stran 312. Původní pevná vazba s přebalem.

Stav knihy: Stav pěkný.

Valentinská © 2021