Svatováclavský sborník - VAZBA KŮŽE I - Kníže Václav svatý a jeho doba, III Hudební prvky svatováclavské

Product type: kniha
CN: E/18965
Author: Pekař Josef, Orel Dobroslav Podlaha Antonín, Matiegka, Flajšhans Václav, Weingart Miloš, Cibulka Josef, Skalský Gustav, Hilbert Kamil, Stloukal Karel, Kapras Jan, Bouda Cyril
State: Used
Availability: IN STOCK (info)
Price: 4,500Kč
Qty:
 

Sada tří svazků v dobové polokožené vazbě s masivními zdobenými hřbety.

Náš soubor obsahuje první díl (Kníže Václav svatý a jeho doba, 1115 stran, vyd. r. 1934) a třetí díl (D. Orel: Hudební prvky svatováclavské, 590 stran, vyd. r. 1937).

Naopak druhý díl sborníku chybí: (Prameny X. století, Legendy Kristianovy o sv. Václavu a  sv. Ludmile).

Vyd. Národní výbor pro oslavu svatováclavského tisíciletí,, Praha 1934 a 1937, formát B5, 24,5 cm, 1115 a 590 stran.

Velmi dobrý stav. 

Rozsáhlý sborník obsahuje 14 statí renomovaných autorů věnovaných životu a atributům českého patrona; rotundě, kterou založil na Pražském hradě; hradištím spjatým s jeho životem v Praze, Budči a Staré Boleslavi a svatováclavským legendám: Svatý Václav (J. Pekař); Osobnost knížete Václava (F. Hrejsa); Anthropologické vyšetření ostatků sv. Václava (J. Matiegka); Hrob sv. Václava (A. Podlaha); O zbroji sv. Václava a Korunovační meč, zvaný svatováclavský (J. Schránil); Kníže Václav svatý a počátky české mince (G. Skalský); O nálezech rotundy Václavovy (K. Hilbert); Václavova rotunda sv. Víta (J. Cibulka); Praha, Budeč a Boleslav (K. Guth); Jména osob a míst v legendách svatováclavských (V. Flajšhans); Kníže Václav Svatý u Vidukinda (F. M. Bartoš); Mladší slovanská legenda o sv. Václavu a její význam pro kritiku legend latinských (J. Slavík); První česko-církevněslovanská legenda o sv. Václavu (M. Weingart).

Valentinská © 2021