De Baptismo Disputationes XX ["Dvacet disputací o křtu", 1648; teologie; křesťanství; protestantismus; 17. století]

Druh zboží: kniha
CN: A42176
Autor: Vossius, Gerardus Joannes [Gerrit Janszoon Vos; Gerardus Vossius]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 8 600Kč
Množství:
 

Celý titul: "De Baptismo Disputationes XX, & una de Sacramentorum vi, atque efficacia" (Dvacet disputací o křtu a jedna o moci a účinnosti svátostí).

Teologické pojednání holandského polyhistora Gerarda Vossia (1577–1649), jednoho z prvních vědecko-kritických teologů.

Text latinsky, sazba antikvou; vydáno slavným nakladatelstvím Elsevier; na titulní straně je jako viněta pro nakladatelství typický dřevořez s olivovým stromem, Minervou a sovou, spolu s mottem "Ne extra oleas" ("Nic mimo olivový strom", tj. "Je třeba zůstat v hranicích vědění"). Stránky jsou zdobeny iniciálami.

Celokožená převazba z 20. století, využita byla hřbetní část dobové pergamenové vazby; i předsádky jsou nové (i když původní předsádky, nejedná-li se o vakáty, jsou zachovány).

Vydání: Amstelodami [Amsterdam]: Apud Ludovicum Elzevirium [Lodewijk Elzevir; Louis Elsevier, Elzevier] 1648, váz., [18]+256+[24] s., 8° (16 x 20,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; pergamen zažloutlý, poslední list (závěr rejstříku a errata) chybí, původní přední předsádka (či patitul/vakát) opotřebená a zašlá, většina listů s vodní skvrnou podél horní ořízky, cca 120 listů má pravý horní roh odtržený, text však nezasažen (závěrečné dva listy opraveny knihvazačem), jinak stránky často jen mírně zažloutlé, celkem zřídka s drobnými natrženími, šmouhami či drobnými stopami po činnosti larev.

Valentinská © 2021