Stýskání po mámě

Druh zboží: kniha
CN: E/36433
Autor: Joyce Carol Oatesová
Stav: Použitá
ISBN-13: 978-80-7381-098-6
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 80Kč
Množství:
 

Psychologický román americké autorky je intimním příběhem jedenatřicetileté ženy, která po matčině smrti vzpomíná na svůj minulý život a v paměti si znovu s láskou skládá matčinu podobu a její jen zdánlivě všední osud.
Nečekaná násilná smrt matky je pro jednatřicetiletou, svobodomyslnou a úspěšnou hrdinku zpočátku jen velkou
osudovou ranou, jejíž dosah si v prvním ochromení ani plně neuvědomuje. Čím delší doba však uběhne od matčiny smrti, tím víc na ni doléhá definitivnost ztráty. Vědomí, že nedala včas a dostatečně matce najevo svou lásku a obdiv ji trápí, nutí ji vzpomínat a skládat kousek po kousku nejen matčin, ale i svůj vlastní život, přicházet na klíčová či krizová místa jejich vztahu, a to všechno s mučivou lítostí a pocitem dlužníka. Intenzitu jejího smutku umocňuje i potřeba dosáhnout potrestání matčina vraha, která zatím není naplněna. Celý rok hrdince trvá, než se vyrovná se svou bolestí a dokáže díky ztrátě nejbližšího člověka přijmout vlastní dospělost se všemi riziky a smířit se i sama se sebou.

Vydání: Vydalo nakladatelství Jiří Buchal - BB/art, Praha 2007. Vydání první, stran 431. Původní pevná vazba s přebalem.

Stav knihy: Stav pěkný.

Valentinská © 2021