Slavné galerie světa - Musée d'Orsay Paříž

Druh zboží: kniha
CN: E/30927
Autor: Simona Bartolenová
Stav: Použitá
ISBN-13: 80-242-1641-8
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 260Kč
Množství:
 

Chronologicky uspořádané reprodukce ze sbírek Musée d'Orsay. Nejvýznamnější díla francouzského impresionismu i ostatních uměleckých směrů 2. pol. 19. stol.

Kniha představuje obrazové sbírky Musée d'Orsay a je doplněna o nástin dějin muzea. Geneze sbírek započala na počátku 19. století, kdy bylo otevřeno Musée de Luxembourg pro díla žijících umělců. V průběhu desetiletí a v průběhu dalšího vývoje byla expozice obohacena o řadu významných děl impresionistického okruhu, která přispěla k proslulosti a významu této francouzké i mezinárodní kulturní instituce. Pozornost byla věnována i uměleckým projevům charakterizujícím druhou polovinu 19. století v Evropě. Kniha prezentuje jednotlivá díla od akademického umění, přes umění École des Beaux-Arts, impresionisty, až po díla vzniklá na prahu 20. století. Texty, doprovázející kvalitní reprodukce obrazů, poskytují informace o autorovi, námětu, kompozici a technice díla. V závěru knihy najdeme plán muzea a rozvržení jednotlivých sbírek i seznam uvedených umělců a děl.

Vydání: Vydala Euromedia Group - Knižní klub, Praha 2006. Slavné galerie světa. Původní pevná vazba s přebalem, rozměry: 20 x 26 cm, vydání první, 144 stran, množství reprodukcí.

Stav knihy: Pěkný stav.

Valentinská © 2021