Svlečeni bohyněmi

Druh zboží: kniha
CN: E/12683
Autor: Petr Frank
Stav: Použitá
ISBN-13: 9788074240416
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 80Kč
Množství:
 

Osudy rodinných předků zpracované jako historicko-společenský milostný román s filosofickými přesahy, reflektující i aktuální současnost.

Podle antické pověsti svlékly tři nejkrásnější bohyně boha války Marta, aby zabránily bitvě mezi svými oblíbenci. Osudové ženy stály za vzestupy a pády většiny hrdinů tohoto románu, včet
ně autora/vypravěče. Příběh začíná i končí v současnosti: vstupujeme do velmi osobních okolností, za nichž a díky nimž se autor do sepsání románu pouštěl, jak k příběhu "dozrál" a kdo jej psaním provázel. Vše mezi tím je dramatický a barvitý příběh autorových předků od prapraděda Andrease Franka, vojáka krále Viléma I., včetně zajímavé zmínky o velmi vzdáleně příbuzném nacistovi K. H. Frankovi. Jejich osudy autor propojuje až k příběhu vlastnímu - od dětství poznamenaného neblahým příjmením a neblahými osudy rodičů až po osudový konec své velké lásky. I při zaujatém líčení zůstává autor jako komentátor nad příběhem, vstupuje do něj svými poznámkami, a tak se sám s osudy svých pradědů a dědů spojuje a nachází v nich osudovou předurčenost, což je autorovo základní téma.

Vydání: Dialog, Liberec 2012. Pevná vazba s obálkou, 363 stran, rozměry: 15 x 21 cm.

Stav knihy: Stav vemi dobrý.

Valentinská © 2021