Časopis československých architektů, ročník XXV., 1926 (časopis, moderní architektura) - pozdější měsíčník ARCHITEKT SIA - SEŠITOVÉ VYDÁNÍ

Druh zboží: kniha
CN: T/03919
Autor: Augustin Škudla red.
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 2 500Kč
Množství:
 

Měsíčník pro architekturu, stavbu měst, scénické umění a umělecký průmysl. Vydává Spolek československých inženýrů-architektů SIA.

Nesvázaný ročník časopisu, v původních sešitech.. Formát 4° (A4), 29 cm, 198 stran. Jsou tam i nečíslované reklamní přílohy. Velmi dobrý stav.

Obsahem časopisu jsou odborné články o soudobé domácí i zahraniční architektuře (nájemní domy, vily, bytové interiéry, osvětlení budov a bytů, dokumentace k architektonickým soutěžím, realizovaným i nerealizovaným stavbám, soutěžím na regulaci velkoměst, řešení dopravních situací, sportovní areály apod.). Najdete zde velké množství fotoreprodukcí, návrhů a plánů staveb i teoretických textů. Ze zahraničí byl podáván přehled nejnovějšího vývoje, z českých přispěvatelů patřili k nejaktivnějším představitelé nastupující generace architektů.

 Z obsahu: návrh regulace města Velké Bratislavy; Adaptace Jenerálky v Dejvicích na domov čsl. legionářů-invalidů; úprava strahovských lomů a nový stadion pro sokolský slet v roce 1926; Nový Tyršův dům v Praze. Celý obsah ročníku najdete pod odkazem níže.

PRO VÍCE FOTEK KLIKNĚTE SEM

Vydání: Vydává Spolek československých inženýrů-architektů SIA

Stav knihy: Velmi dobrý stav

Valentinská © 2021