Biblia Hebraica manualia [Hebrejská bible, 1767; Starý zákon; hebrejština; slovník]

Druh zboží: kniha
CN: A42321
Autor: Johannes Simonis (ed.) - Gottfried August Gründler
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 2 990Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Biblia Hebraica manualia, ad praestantiores editiones accurata. Editio secunda emendatior".

Druhé vydání hebrejské bible (Starého zákona v hebrejštině) editované Johannem Simonisem (1698–1768), protestantským teologem, profesorem na univerzitě v Halle. Svazek dále obsahuje všechna tři doplňující díla téhož autora: "Dictionarium Veteris Testamenti Hebraeo-Chaldaicum" (1786), "Analysis et explicatio lectionum Masorethicarum, Kethibhan et Karjan vulgo dictarum. [...] Editio Secunda" a "Explicatio epicriseon Masorethicarum". Kompletní výtisk.

Text hebrejsky, v případě titulních stran a předmluv latinsky. Na první titulní straně je jako viněta alegorický mědiryt Gottfrieda Augusta Gründlera (1710–1775); další stránky jsou zdobeny vlysy, koncovými vinětami a iniciálami.

Dobová celokožená vazba se zlacením na hřbetu.

Vydání: Halae [Halle]: Sumptibus Orphanotrophei 1766-1767, váz., XVI+1334+75+79+48 s., 8° (13 x 20,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky silně opotřebované, kůže odřená a popraskaná, se ztrátami a značně setřeným zlacením, na ořízce jsou drobné skvrnky od inkoustu, předsádky zašpiněné, se starými poznámkami a podpisy studentů, první titulní list a několik dalších listů silněji opotřebovaných, s drobným natržením, stránky zažloutlé, některé s menším počtem žlutých skvrnek od stáří, jedna stránka nahoře ořezána (text nezasažen), jinak jen zřídkavé skvrnky od inkoustu či značky psané tužkou.

Valentinská © 2021