Les Aventures de Télémaque, fils d'Ulysse. Premier volume; Discours de la poèsie épique, et de l'excellence du poème de Télémaque ["Příhody Télemachovy"; Télemachos; Odysseia; Odyssea; vazba; kůže]

Druh zboží: kniha
CN: A38618
Autor: Fénelon, François - Ramsay, Andrew Michael
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 1 300Kč
Množství:
 

První svazek (knihy 1-7) proslulého didaktického románu "Příhody Télemachovy" (1699) Françoise Fénelona (1651–1715), jehož zápletka vyplňuje mezeru v Odyssei a soustřeďuje se na Odysseova syna Télemacha a jeho putování. Jedná se nicméně o kritiku autokratické vlády Ludvíka XIV. a dílo spadá spíše do politické filosofie. "Příhody Télemachovy" jsou v tomto vydání uvedeny rozsáhlou úvodní studií "Rozprava o epické poezii a o znamenitosti básně o Télemachovi" od Andrewa Michaela Ramsaye (1686–1743) z roku 1717, která doprovázela Ramsayovo vydání Fénelonova románu, první vydání schválené autorovou rodinou (vydání z roku 1699 bylo neutorizované). Fénelonův román je zmiňován vedle Robinsona i jako četba Rousseauova Emila.

Dobová polokožená vazba se zlacením na hřbetě a se štítkem se zlaceným titulem.

Vydání: Vienne: Chez la veuve Rehm 1805, váz., [2]+LX+198 s., 16° (9 x 14 cm)

Stav knihy: Desky opotřebované, rohy naražené, předsádky a malá část stránek mírně zahnědlých, stránky většinou jen mírně zažloutlé, na přední předsádce se nachází podpis předchozího majitele psaný perem; dobrý stav.

Valentinská © 2021