Die Beleuchtung mit Gas aus Stein- und Braunkohlen [1839; plynové osvětlení; svítiplyn; uhlí; výroba; chemie; rytiny]

Druh zboží: kniha
CN: A41875
Autor: Pelouze, Edmond - Pelouze, Théophile-Jules
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 4 900Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Die Beleuchtung mit Gas aus Stein- und Braunkohlen, Torf, Oel, Fett, mineralischen und vegetabilischen Harzen u. s. w. u. s. w. Mit vorgängigen Untersuchungen über den Gehalt dieser Brennmaterialien an Wasser- und Kohlenstoff, ihr Leuchtvermögen und ihre fabrikökonomische Anwendung, nebst statistischen Angaben über die Gewinnung derselben in Frankreich, England, Belgien u. s. w. und einer Beurtheilung der neu vorgeschlagenen Verfahrungsweisen bei der Gasbereitung."

Kniha o svícení plynem a jeho výrobě z uhlí. Autory jsou význační francouzští vědci Edmond Pelouze (zemř. 1850) a jeho syn Théophile-Jules Pelouze (1807–1867). Kniha obsahuje všech 24 obrazových litografických příloh s vyobrazením fosilií, těžby uhlí, výrobních procesů apod. Vzácné.

Text německy (překlad z francouzského originálu).

Dobová poloplátěná vazba.

Vydání: Chemnitz: Expedition des Gewerbeblattes für Sachsen 1839, váz., [2]+VIII+402 s., 24 tabulí, 8° (13,5 x 21 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky opotřebované, rohy desek naražené, na titulní straně je podpis a razítko vlastníka, na cca 50 listech jsou drobné žluté skvrnky od stáří, také na některých tabulích, ty občas s nepatrnými natrženími.

Valentinská © 2021