Dictionaire Historique et Critique, sv. 4 (Q-Z) ["Historický a kritický slovník", 1740; filosofický slovník; filosofie; staré tisky]

Druh zboží: kniha
CN: A42161
Autor: Bayle, Pierre - Maizeaux, P. des
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 6 700Kč
Množství:
 

Čtvrtý svazek (QZ) dodnes slavného filosofického slovníku Pierra Bayla (1647–1704), jednoho z nejvýznamnějších filosofů 17. století a předchůdce osvícenství. V jednotlivých heslech se autor kriticky zabývá soudobými i starými mysliteli a filosofickými problémy. Po slovníkové části následují kratší samostatná pojednání a kritické poznámky k Morériho slovníku.

Text francouzsky.

Páté, přehlédnuté, opravené a rozšířené vydání z roku 1740, uspořádané P. des Maizeaux a považované za nejlepších ze starých vydání ("Cinquieme edition, revue, corrigée, et augmentée.")

Stránky zdobeny iniciálami a koncovými vinětami, na titulní straně je alegorická mědirytina Jana Schenka (1698–1752), amsterdamského rytce.

Dobová celokožená vazba se zlacením na hřbetu, barvenou ořízkou a barevnými předsádkami. Velmi zachovalý výtisk.

Vydání: Amsterdam - Leide - La Haye - Utrecht: P. Brunel ad. 1740, váz., [2]+804 s., 2° (27 x 39,5 cm)

Stav knihy: Velmi dobrý stav; kůže na deskách jen mírně opotřebovaná, s málo viditelnými oděrkami, na přední předsádce je velmi starý podpis majitele, část stránek mírně zažloutlá, závěrečné listy mají v rohu malou, bledou skvrnu od vody.

Valentinská © 2021