Johann Hübners Neu-vermehrtes und verbessertes Reales Staats- Zeitungs- und Conversations-Lexicon [1759; slovník; rytiny]

Druh zboží: kniha
CN: A37313
Autor: Hübner, Johann
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 7 150Kč
Množství:
 

Podtitul: "Nebst einem angehängten brauchbaren Register und neuen Vorrede, auch nützlich- und zur Erläuterung dienenden Kupfern".

8. vydání zeměpisného a místopisného naučného slovníku (či tzv. konverzačního lexikonu neboli tzv. reálné encyklopedie).

Dobová pergamenová vazba se slepotiskem; na hřbetě papírový štítek se zlaceným titulem; kniha obsahuje jednu celostránkovou rytinu ve frontispisu, dále tři viněty a množství rytin na skládacích tabulích.

Samotný lexikon je doplněn rejstříkem (s názvem "Index onomastico-heraldicus") a přílohou v podobě 9 skládacích tabulí, jimž předchází několik stran vysvětlujících poznámek (z tabulí č. I-X chybí č. II).

Vydání: Regensburg - Wien: Emerich Felix Bader 1759, váz., 2+8+1280+54+34 s., 8° (14,5 x 22 cm)

Stav knihy: Desky opotřebované, na rozích odřené, pergamen s větší hnědou skvrnou; ořízka s drobnými hnědými skvrnami; na předním přídeští perem vepsána signatura a nalepeno exlibris; na titulní straně perem vepsané poznámky; stránky a tabule mírně pokryty drobnými hnědými skvrnami, tabule č. X pomačkaná, natržená, s menší ztrátou; dobrý stav.

Valentinská © 2021