Kurzgefasste Beschreibung der königl. Haupt- und Residenzstadt Prag [1798; popis Prahy; Praha; průvodce; rytiny]

Druh zboží: kniha
CN: A19164
Autor: Jaroslaus Schaller [Josef Franz Jaroslav Schaller], Jan Berka
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 900Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Jaroslaus Schallers kurzgefaßte Beschreibung der königl. Haupt- und Residenzstadt Prag. Für Reisende und alle jene, welche sich mit den Merkwürdigkeiten derselben bekannt machen wollen."

Popis Prahy od historika a místopisce Jaroslava Schallera (1738–1809); jde o revidované vydání ("Neue, durchaus umgearbeitete und sehr vermehrte Auflage") z roku 1798. Autor předchozí čtyřsvazkové dílo zkrátil do podoby jednosvazkového průvodce; v knížce se zaměřuje na popis jednotlivých čtvrtí (Staré Město, Nové Město, Malá Strana, Hradčany) atd. Kniha obsahuje obrazovou přílohu s mědiryty známého rytce Jana Berky (1759–1838): dva erby, půdorys katedrály sv. Víta a její vyobrazení.

Text německy; sazba frakturou.

Původní brožované vydání.

Vydání: Prag: Caspar Widtmann 1798, brož., 232 s., 2 tabule, 12° (11 x 17 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; obálka opotřebovaná, se ztrátami, ořízka ztmavlá, na tabulích jsou žluté skvrnky od stáří a skvrna od vlhkosti, na rubu titulního listu je starý podpis a signatura, stránky zažloutlé některé stránky na okrajích poněkud opotřebované, jinak jen drobné známky stáří a opotřebení (ohnuté rohy apod.).

Valentinská © 2021