Discours [...] touchant la guerison des Playes & la composition de la Poudre de Sympathie [1681; medicína; alchymie]

Druh zboží: kniha
CN: A42207
Autor: Le Chevalier Digby [Kenelm Digby]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 7 300Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Discours fait en une celebre assemblée touchant la guerison des Playes & la composition de la Poudre de Sympathie. [...] Enrichie avec beaucoup des Remedes et rare Secrets Tirez de memoires du Chevalier Digby. Avec divers Secrets pour la Conservation de la Beauté des Dames." (Rozprava pronesená na slavném shromáždění, která se týká hojení ran a složení prášku sympatie. [...] Obohaceno o mnoho léků a vzácných tajemství vybraných z pamětí rytíře Digbyho. S rozličnými tajemstvími jak uchovat krásu dam.)

Alchymistické, medicínské a kosmetické recepty Kenelma Digbyho (1603–1665), dvořana, diplomata, astrologa a přírodního filosofa. "Prášek sympatie" měl na dálku léčit zranění, které způsobila čepel, a sice tak, že byl na tuto čepel nanesen (založeno na alchymistickém principu "sympatie", tj. že objekty, které měly mezi sebou nějaký vztah se nadále ovlivňují). Kompletní výtisk.

Sazba antikvou, text francouzsky; na titulní straně je viněta, další stránky zdobeny několika vlysy a iniciálami.

Dobová celokožená vazba se zlacením na hřbetu.

Vydání: Autrecht [Utrecht]: Chez Rudolphe van Zyll 1681, váz., [4]+378 s., 12° (8 x 13,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; kůže silněji opotřebovaná, odřená, s částečně setřeným zlacením, na titulní straně je velmi stará poznámka psaná perem a na předchozím listu signatura (kniha pocházela z knihovny ve Staré Boleslavi), ořízka ztmavlá, s drobnými stopami od inkoustu, předsádky zažloutlé, většina stran zažloutlých, s drobnými žlutými skvrnkami od stáří, všechny strany mají drobnou stopu po činnosti larev.

Valentinská © 2021