Manuductionis ad Stoicam Philosophiam ["Průvodce stoickou filosofií", 1604; první vydání; stoicismus; filosofie]

Druh zboží: kniha
CN: A42162
Autor: Iustus Lipsius [Justus Lipsius; Joest Lips; Joost Lips]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 9 400Kč
Množství:
 

Celý titul: "Iusti Lipsi Manuductionis ad Stoicam Philosophiam Libri Tres: L. Annaeo Senecae, aliisque scriptoribus illustrandis".

"Průvodce stoickou filosofií" z roku 1604, dílo flanderského stoického filosofa Justa Lipsia (1547–1606), jednoho z nejvýznamnějších myslitelů doby.

Text latinsky.

První vydání; vytištěno dodnes proslulou antverpskou tiskárnou, "Officina Plantiniana", kterou tenkrát již vedl Plantijnův zeť Joannes Moretus. Na titulní straně je viněta: rytina s alegorickými postavami pracovníků a motem tiskárny ("Labore et constantia", tj. "Tvrdou prací a vytrvalostí"). Stránky jsou ozdobeny několika iniciálami.

Polokožená vazba z 20. století.

Vydání: Antverpiae [Antwerp]: Ex Officina Plantiniana, Apud Ioannem Moretum [Plantin / Plantijn – Joannes Moretus] 1604, váz., [12]+212+[4] s., 8° (17,5 x 25 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky a kůže jen nepatrně opotřebované, ořízka ztmavlá, první dva listy zručně opraveny knihvazačem, titulní list má drobné natržení, některé stránky zažloutlé, několik listů se stopami po činnosti larev (jen na okrajích), část listů s menšími bledými skvrnkami od vody (jen na okrajích), na pár stránkách jsou velmi staré a drobné marginálie a podtržení (viz foto).

Valentinská © 2021