Geographisch-statistischer Abriss des Königreichs Holland; Geographisch-statistischer Abriss des Königreichs Westphalen [= Neueste Länder- und Völkerkunde; 6] [Nizozemí; Holandsko; Vestfálsko; rytiny; zeměpis; národopis; staré tisky]

Druh zboží: kniha
CN: A39168
Autor: Hassel, Georg
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 100Kč
Množství:
 

Šestý svazek edice "Neueste Länder- und Völkerkunde. Ein geographisches Lesebuch für alle Stände" se věnuje Nizozemí a Vestfálsku, jejich historii, zeměpisu, hospodářství, státnímu zřízení, náboženským poměrům, kultuře a zvykům.

První část obsahuje 6 z 11 tabulí s rytinami (č. 2, 3, 7, 9, 10, 11; státní znak, kroje, významné stavby). Chybí mapa Nizozemí. Druhá část obsahuje 4 z 9 tabulí s rytinami (č. 3, 5, 6, 7; státní znak, významné stavby).

Dobová polokožená vazba.

Vydání: Prag: Diesbachische Buchhandlung 1809, váz., [2]+232, [2]+397+[1] s., 8° (12 x 20,5 cm)

Stav knihy: Desky opotřebené a zašlé, kůže a knižní blok se stopami po činnosti larev, vazba uvolněná, ořízka ztmavlá, na předsádkách a na stránkách občas menší šmouhy či zažloutlá místa, rohy stránek občas ohnuté, tabule zašlé, jedna z nich odlepená od stránky a trochu pomačkaná, s drobnými trhlinkami na okrajích, deset tabulí (včetně tabulí s mapkami) chybí.

Valentinská © 2021