Vollständige Beschreibung der königlichen Haupt- und Residenzstadt Prag, sv. 1-2 [1787; popis Prahy; Praha; průvodce]

Druh zboží: kniha
CN: A19159
Autor: Johann Ferdinand Opitz [Opiz]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 7 800Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Vollständige Beschreibung der königlichen Haupt- und Residenzstadt Prag, von den ältesten bis auf die jetzigen Zeiten. Besonders für Fremde und Reisende bearbeitet. Nebst einem Anhange und einem Grundriße der Stadt und ihrer Gegend. Erster Theil"; "Zweyter Theil".

Slavný dvousvazkový popis města Prahy a Vyšehradu z roku 1787, jedno z děl významného českého osvícence Jan Ferdinanda Opize (1741–1812); autor se zaměřuje na jednotlivé čtvrtě a podrobný popis všech institucí, včetně univerzity. Tato verze neobsahovala rytiny (dvě jsou na deskách knihy, pravděpodobně z původní obálky), jen Berkův mědirytový plán Prahy, který chybí.

Text německy; sazba frakturou.

Dobová lepenková vazba.

Vydání: Prag - Wien: In der von Schönfeldschen Handlung 1787, váz., [8]+416, [2]+347+[31] s., 8° (11,5 x 17,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky silněji odřené a opotřebované, vazba prvního svazku poškozená, prasklá (knižní blok se odděluje od desek), stránky zažloutlé, na některých stránkách druhého svazku je malý počet drobných žlutých skvrnek od stáří, na titulní straně druhé svazku je perem zaškrtán podpis majitele, přední předsádka prvního svazku se šmouhami a menšími natrženími.

Valentinská © 2021