Richard Nixon - Arogance moci

Druh zboží: kniha
CN: EM/55944
Autor: Anthony Summers
Stav: Použitá
ISBN-13: 80-7341-036-2
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 360Kč
Množství:
 

Kniha Anthonyho Summerse "Arogance moci" je zatím nejnovější biografií amerického prezidenta z přelomu šedesátých a semdesátých let dvacátého století, za jehož éry byla ve spolupráci se státním tajemníkem Henrym Kissingerem ukončena vleklá válka ve Vietnamu. Nixonova politická dráha však nakonec skončila v důsledku aféry Watergate neslavně – ústavní obžalobou a nucenou abdikací.
 Autor bohatě využívá nových pramenů, především oficiálních tajných dokumentů, jež byly v poslední době zveřejněny, a kromě toho vedl rozsáhlou korespondenci a řadu rozhovorů s dosud žijícími aktéry událostí, které v knize líčí.
 Silnou a čtenářsky jistě velmi přitažlivou stránkou knihy je otevřený pohled do zákulisí americké politiky, především na režiii a průběh prezidentských volebních kampaní, na Nixonovo rozvětvené spojení se světem organizovaného zločinu i tajných služeb, na poměry v aparátu a na fungování politických stran, především Republikánské, na roli spolupracovníků a poradců jakož i na jeho vlastní rodinný život.

Vydání: Nakl. BB art. Praha 2003. Původní pevná vazba s přebalem, 638 stran, vydání první, rozměry: 17 × 24 cm.

Stav knihy: Stav pěkný.

Valentinská © 2021