Celoroční plánovací kuchařka. Vaříme podle ročních období pokrmy z celého světa

Druh zboží: kniha
CN: LIB0605
Autor: Kamila Procházková
Stav: Nová
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 390Kč
Množství:
 

Kniha sezonně tříděných receptů, provázejících celým cyklem roku, umožní svou systematičností, odkazy a zejména připojeným programem "Jídelníčky a nákupy" plánovat, nakupovat a vařit hospodárně a bez plýtvání. Recepty pocházejí jak z české, tak i ze světové kuchyně a ukazují, že lze snadno skloubit sezónní vaření s vařením zajímavých jídel z různých zemí. Recepty navíc provázejí zajímavá vysvětlení některých fyzikálních, chemických a biologických procesů, které probíhají v potravinách při jejich zpracování, a různé perličky ze světa potravin, a tak kniha umožňuje prožívat vaření nejen jako výrobu pokrmu, ale také jako dobrodružství objevování podstaty jídel v laboratoři jménem kuchyně.

Součástí kuchařky je CD s programovou aplikací umožňující sestavení jídelníčku z receptů uvedených v kuchařce i z vlastních receptů, které si do programu můžete přidávat. Lze využívat různých filtrů pro výběr receptu. Program následně vytvoří seznam všech potřebných surovin, který je možné editovat a výsledkem je přehledný nákupní seznam, tříděný podle kategorií surovin.

V prosinci 2013 se publikace umístila v mezinárodní soutěži kuchařek Gourmand World Cookbook Award, kde v prvním kole zvítězila za Českou republiku.

Druhá ukázka v PDF - obrazová příloha Léto

Valentinská © 2021