Jiří Příhoda 25/25

Druh zboží: kniha
CN: KANT
Autor: Karel Císař, Magdalena Juříková, Chris Long, Edith Jeřábková, Terezie Nekvindová a Jiří Příhoda
Stav: Použitá
ISBN-13: 978-80-7437-308-4
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 1 360Kč
Množství:
 

Kniha z oboru současného umění. Formát 4°, 29x24 cm. Vydal KANT, Praha 2019. Vazba: flexo, 2 knihy v pevném pouzdře. 

Autoři Karel Císař, Magdalena Juříková, Chris Long, Edith Jeřábková, Terezie Nekvindová a Jiří Příhoda 

Jazyk: česky a anglicky. ISBN: 978-80-7437-308-4 EAN: 9788074373084 

_____________________

Český vizuální umělec Jiří Příhoda, který žije a pracuje v texaském Austinu, vytváří monumentální prostorové instalace a intervence do architektury, které jednak tematizují konkrétní prostředí, jednak otevírají otázky o smysluplném způsobu existence člověka v dnešním problematickém světě. Centrem jeho zájmu je v současnosti tvorba alternativních příbytků, určených k přemýšlení a individuální izolaci. Tyto architektonicky čisté, minimální prostory budí dojem obytné sochy. Příhoda ve své tvorbě často využívá nové technologie a materiály. Aktivně se také zabývá grafickým designem a architekturou výstav umění. 

Ucelený přehled o jeho působivé a originální tvorbě přináší reprezentativní dvojdílná publikace, jejíž první díl představuje 25 sochařských a druhý svazek 25 architektonických děl. Knihy jsou k dispozici jako komplet ve speciálním boxu. 

Realizace Jiřího Příhody, který patří mezi nejvýraznější současné české umělce, najdeme kromě rodných Čech také například v jihokorejském Busanu, v čínském Pekingu, v americkém Austinu či Tusconu.

Stav knihy: Perfektní stav. Nová kniha.

Valentinská © 2021