Antonín Reichenauer: Concerto in G per oboe, due violini, viola e basso. Partitura a hlasy. Kritická edice = Score and parts. Critical Edition

Druh zboží: kniha
CN: TOGGA
Autor: Reichenauer, Antonín - Vytlačil, Lukáš M. (ed.)
Stav: Nová
ISBN-13: 9788074761089
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 230Kč
Množství:
 

Koncert G dur pro hoboj, smyčce a basso continuo od Antonína Reichenauera (c. 1694–1730), který vychází tiskem vůbec poprvé, patří mezi významné a vzácné památky instrumentální tvorby českých skladatelů pozdního baroka. Dílo vzniklo patrně ve 20. letech 18. století pro kapelu hraběte Václava Morzina, pro něhož Reichenauer v té době pracoval. Tento ansámbl patřil mezi nejlepší kapely v českých zemích té doby a jako "Maestro di Musica in Italia" pro něj komponoval samotný Antonio Vivaldi, jenž Morzinovi dedikoval i sbírku koncertů op. 8 se slavnými "Le quattro stagioni". Rovněž na skladatelském rukopisu Koncertu G dur je patrný přímý vliv Vivaldiho hudby. Kritickou edici připravil hudební historik a interpret Lukáš M. Vytlačil tak, aby uspokojila badatelskou veřejnost a zároveň vyhovovala potřebám hudebníků. Partitura je proto doplněna o české a anglické komentáře, kompletní faksimile drážďanského opisu, který byl předlohou vydání, a instrumentální party. Koncert je možné bez nutnosti transpozice hrát také na příčnou flétnu.

Vydání: Fontes Musicae Bohemiae 1. Praha, Togga 2016, 1. vydání. Brožovaná vazba, 32 stran, 21 x 29,5 cm. Předmluva a text souběžně česky a anglicky. / Softcover, 32 pp, 4°, foreword and text simultaneously in Czech and English.

Stav knihy: Kniha je nová. / Book is new.

Valentinská © 2021