Bytosti odnikud - Metamorfózy akademických principů v malbě první poloviny 20. století v Čechách HOL

Druh zboží: kniha
CN: E/22217
Autor: Marie Rakušanová
Stav: Použitá
ISBN-13: 978-80-200-1648-5
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 1 200Kč
Množství:
 

Metamorfózy akademických principů v malbě první poloviny 20. století v Čechách.

Publikace, jež vychází u příležitosti stejnojmenné výstavy se zabývá akademickou malbou v první polovině 20. století v Čechách, sleduje tedy jakési paralelní dějiny umění, běžící vedle "velkého", dobře zpracovaného a stále důkladněji prozkoumávaného vývoje české moderny a avantgardy. Představuje malíře, kteří stojí dlouhá desetiletí na okraji zájmu českých dějin umění nebo kteří z nich byli téměř či dokonce úplně vyloučeni. Jedná se zčásti o příslušníky generací starších, nastupující na uměleckou scénu ještě v poslední čtvrtině 19. století, malíře akademické a novoromantické, ale také o jejich následovníky, v jejichž tvorbě se projevují zásadní změny uměleckých cílů, nároků a tím i hodnotících kritérií. Hlavní výklad doplňují biografie umělců.

Vydání: Vydala Academia, Praha 2008. 508 stran s velkým množstvím obrazového materiálu, pevná vazba s orignálním přebalem.

Stav knihy: . Stav dobrý. Strana 499-500 roztržena napůl, naražené rohy, naražený a trochu naražený hřbet, červenou fixou čmárnuto na přední desce.

Valentinská © 2021