Friedrich Ohmann. Objev baroku a počátky moderní architektury v Čechách = Friedrich Ohmann: Die Entdeckung des Barocks und die Anfänge der modernen Architektur in Böhmen

Druh zboží: kniha
Autor: Vybíral, Jindřich
Stav: Nová
ISBN-13: 9788086863726
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 640Kč
Množství:
 

Architekt Friedrich Ohmann (1858–1927) byl prvním profesorem architektury na pražské Uměleckoprůmyslové škole a předním představitelem pozdního historismu i rané moderny v Čechách. V době svého desetiletého působení v Praze výrazně přispěl k probuzení zájmu o český barok. Výstava a publikace představují jeho tvorbu v českých zemích a pojetí moderní architektury, jaké Ohmann na přelomu 19. a 20. století prosazoval: místo redukce forem a sbližování s racionalismem inženýrských staveb upřednostňoval syntézu historických témat tvořivě interpretovaných dle požadavků moderního života. Katalog vychází v rámci projektu programu Aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity NAKI Ministerstva kultury ČR. Grafické řešení Tomáš Nedoma.

 

 

Vydání: Praha: UMPRUM 2013. Původní brožovaná vazba, 352 stran, 22 x 31 cm (4°), text souběžně česky a německy. OBrosch., 352 Seiten mit zahlreichen Abb., 22 x 31 cm (4°); Texte parallel tschechisch u. deutsch.

Stav knihy: Kniha je nová, zatevená v ochranné folii. / Neu, originalverpackt in der Schutzfolie.

Valentinská © 2021