Das Böhmerland. Wanderungen und Ansichten. Der Nordwest [Čechy; Sudety; Praha; hrady; oceloryty; rytiny; veduty] HOL

Druh zboží: kniha
CN: A39205
Autor: Kapper, Siegfried - Kandler, Wilhelm
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 7 800Kč
Množství:
 

Kniha je průvodcem po historii a pamětihodnostech severních, západních a části středních Čech, včetně Prahy a okolí; do místopisných statí jsou zahrnuty jak hrady, tak i města a obce. Autorem je známý česko-německo-židovský spisovatel a básník Siegfried Kapper (1820-1879). Exemplář obsahuje všech 36 tabulí s krásnými rytinami (veduty měst, městské pamětihodnosti, hrady...), často vytvořených podle předloh Viléma Kandlera. V textu se nachází jedna rytina (kostel v Levém Hradci).

Seznam vyobrazení na rytinách: Šárka (dnes v Praze), hrad Okoř, Slaný, zámek Smečno, zámek Nelahozeves, zámek Roudnice nad Labem, zámek Mělník, Litoměřice - radnice, hrad Kamýk, hrad Střekov, zámek Děčín, zřícenina hradu Kyšperk, hrad Krupka, hrad Hazmburk, Žatecká brána v Lounech, hrad Kostomlaty, Teplice, hrad Hasištejn, městská brána v Žatci, zámecká brána v Chomutově, Praha - Staronová synagoga-interiér, Staroměstská radnice,  Anežský klášter, Kostel sv. Štěpána na Novém Městě pražském, Chrám panny Marie před Týnem, Prašná brána, městská brána v Berouně, hradby města Berouna, Bílá Hora u Prahy, Hrad Křivoklát (dva různé pohledy), městská brána v Plzni, hrad Krasíkov-Švamberk, klášter Teplá, Jáchymov, vojenské lázně v Karlových Varech.

Dobová celokožená vazba se zlaceným titulem a zlacenou horní ořízkou.

Vydání: Prag: Verlag von I. L. Kober 1865, váz., [2]+384 s., 36 tabulí, 8° (16,5 x 24,5 cm)

Stav knihy: Kůže na deskách mírně odřená a opotřebovaná, tabule zažloutlé či s drobnými hnědými skvrnkami, jedna tabule s malým natržením, některé stránky s hnědými skvrnkami, chybí titulní strana; dobrý stav.

Valentinská © 2021