Studien und Materialien zur Specialgeschichte und Heimatskunde des deutschen Sprachgebiets [Sudety; historie; šlechta]

Druh zboží: kniha
CN: A42110
Autor: Bernau, Friedrich
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 6 300Kč
Množství:
 

Celý titul: "Studien und Materialien zur Specialgeschichte und Heimatskunde des deutschen Sprachgebiets in Böhmen und Mähren" (Studie a materiály ke zvláštním dějinám a vlastivědě německy mluvící oblasti v Čechách a na Moravě).

Soubor mnoha studií k jednotlivým místům, hradům a městům v německojazyčné oblasti Čech a Moravy; přidány jsou tematické studie (šlechta, církevní místopis). Kniha obsahuje 220 ilustrací v textu a 40 tabulí (fotografie; staré veduty Znojma, Prachatic, Žatce, Č. Budějovic, Kadaně, Karlových Var, Ostrov, Kadaně; 10 barevných tabulí se stovkou erbů). Co se týče textů, mezi hrady jsou zastoupeny např. Gutštejn, Cornštejn, Skály, Kostomlaty; mezi městy Kadaň, Žatec, Třebenice, Prachatice. Viz naskenovaný obsah.

Text německy.

Polokožená vazba.

Vydání: Prag: J. G. Calve'sche k. u. k. Hof- u. Universitätsbuchhandlung 1903, váz., [8]+705+[3] s., 40 tabulí, 4° (19 x 27 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; kůže trochu odřená, hřbetník na jedné straně odtržen z vazby, ořízka zažloutlá, na stránkách a tabulích jen občas šmouha, drobné žluté skvrnky, poznámky či podtržení tužkou.

Valentinská © 2021