Lví srdce I. a II. (2 svazky) - Richard Lví srdce

Druh zboží: kniha
CN: E/59404
Autor: Sharon Kay Penmanová
Stav: Použitá
ISBN-13: 9788073076830
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 199Kč
Množství:
 

Kniha I. : Plantagenetům přezdívali „ďáblovo plémě“, ale nikdo se jim to neodvážil říct do očí. Richard, druhorozený syn Jindřicha II. a Eleonory Akvitánské, se měl stát jen vévodou a pánem bohatých matčiných zemí, ale po tragickém skonu staršího bratra Hala mu připadl anglický trůn. Krátce po korunovaci opustil Anglii a vypravil se do Svaté země, aby mečem osvobodil svaté město Jeruzalém z rukou nevěřících Saracénů. Saladin mu byl rovnocenným soupeřem, jakého by v Evropě hledal jen těžko.

Statečnost a téměř bezhlavá odvaha, již obdivovali i jeho nepřátelé, z Richarda udělaly hrdinu ještě za jeho života a vynesly mu přídomek Lví srdce. Stal se legendou, která ani po osmi stech letech nepřestává fascinovat historiky a spisovatele. Sharon Penmanová v tomto nejnovějším románu poutavě vypráví jeho životní příběh, aniž by se odchýlila od známých historických faktů.

Na stránkách Lvího srdce znovu ožívá nejen Richard, ale i jeho věčně pletichařící bratr Jan a drsná krása doby, v níž řinčely meče, duněla kopyta koní a k nebi se tyčily štíhlé věže kostelů, minarety a mohutné hradby.

Kniha II.: Děj druhé knihy románové ságy Lví srdce zavádí čtenáře do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro výjimečnou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce. Křižácké vojsko, vyslané osvobodit Jeruzalém z rukou nevěřících Saracénů, je rozpolceno vnitřním svárem mezi Angličany a Francouzi, které ho oslabuje. Intriky a pletichaření vyčerpávají i Richardova protivníka, ale krvavý konflikt stále nemá řešení. Richard je postavený před nelehkou volbu a musí se rozhodnout, jestli bude dál ochráncem křesťanské víry v Zámoří, anebo se vrátí do Anglie zachránit svou říši.

Sharon Kay Penmanová poutavě, aniž by se odchýlila od historických faktů, líčí bez romantizujících příkras život nejslavnějšího z králů evropského středověku ve Svaté zemi, rozervané válkou křesťanů a muslimů. Svatá válka ani králům nepřinášela jen slávu a rozhřešení. Autorka předkládá čtenáři čtivý a plastický obraz mnohých historických postav, které tak přestávají být jen nudnými jmény z učebnic dějepisu.

Vydání: Dva svazky. Nakl. BB/art, 2017. Brožované, rozměry: 13 x 20 cm, stran 349 a 366.

Stav knihy: Velmi dobrý stav.

Valentinská © 2021