Na zemi a obloze západní Evropy (Stanislav Fejfar, pilot, RAF, letadla, letectví)

Druh zboží: kniha
CN: E/49255
Autor: Ladislav Kudrna
Stav: Použitá
ISBN-13: 9788020608833
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 290Kč
Množství:
 

Kniha přináší zajímavý pohled na osud jednoho konkrétního letce, jenž byl zasazen do mnohem širšího kontextu. Oním letcem bude vynikající stíhací pilot Stanislav Fejfar, který nás bude na stránkách této práce provázet od jeho útěku z okupované vlasti až do jeho smrti v leteckém souboji nad severní Francii.
Zatímco ve své první práci se autor zaměřil na to, co dělali českoslovenští letci "když nelétali", v této knize jde o zachycení života českého letce a "jeho" perutě v celé šíři. Tedy především o zachycení bojového života operační perutě, konkrétně francouzské skupiny GC 1/6 a 313. československé stíhací perutě a jejího člena při operační a mimooperační činnosti. Nebude vynechána ani činnost 310. československé stíhací perutě, u které Stanislav Fejfar strávil krátký, ale velmi důležitý čas.
Autor této knihy se pokusil ukázat život na zemi a obloze válečné Evropy na osudu jednoho z našich statečných mužů. Nečiní si přitom nárok na to, aby vyčerpal veškerý "arzenál". Jedná se pouze o skromný pokus přispět ke splacení dluhu, který naše společnost měla a má k "zapomenutým mužům", ať už bojovali na jakékoliv frontě.

 

Vydání: Vydalo nakladatelství Naše vojsko, Praha 2007. Stran 355 + příloha. Vydání první. Původní pevná vazba. Rozměry: 14 x 21 cm.

Stav knihy: Stav výborný.

Valentinská © 2021