Světová encyklopedie objevitelů [objevitelé, cestovatelé, od Amundsena po von Zeppelina - Kolumbus, Cook, Marco Polo, Shackleton aj.]

Druh zboží: kniha
CN: EM/58057
Autor: Fernand Salentiny
Stav: Použitá
ISBN-13: 80-7234-409-9
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 199Kč
Množství:
 

Od Amundsena po von Zeppelina - Cesty za poznáním světa. Pevná vazba s přebalem, 420 stran, množství ilustrací, rozměr: 28 x 32 cm.

Světová encyklopedie objevitelů pojednává o odvážných cestách velkých cestovatelů a dobrodruhů, které až do dnešního dne neztratily nic ze svého kouzla. Vždy se jednalo o výpravy do neznáma - od prvních plaveb v před křesťanské době či objevení Nového světa v 15. století až po lety do vesmíru ve 20. a 21. století. Mnozí průkopníci byli považováni za snílky a fantasty, avšak pouze do doby, než jejich objevné cesty přinesly nové poznatky o podstatě světa. Někteří z nich objevili nové námořní cesty, jiní pronikli oblastmi věčného ledu k pólům či prošli napříč nekonečnými africkými pouštěmi. Lilienthal toužil vzlétnout, Cousteau zkoumal podmořský svět, Scott zaplatil svým životem za snahu zvítězit v proslulém závodu o dobytí jižního pólu. Jak se jmenovali všichni tito odvážlivci? Kdy žili a co je hnalo vpřed? Světová encyklopedie objevitelů vám prostřednictvím více než 300 životopisných hesel a stručných úvodů do významných epoch v dějinách zeměpisných objevů poskytne podrobné, důkladně zpracované odpovědi na tyto otázky. Časová osa vám nabídne názorný přehled dějin nejrůznějších objevů a doplňující kapitola o kartografii ukáže, jak se v průběhu staletí měnily naše představy o Zemi.

Vydání: Vyd. Nakl. Rebo, Dobřejovice, 2006. Dotisk prvního vydání.

Stav knihy: Stav pěkný.

Valentinská © 2021