Stavitel, měsíčník pro architekturu, ročník V., 1924 POŠKOZ. (časopis, moderní architektura) -

Druh zboží: kniha
CN: B/16236
Autor: Adolf Benš
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 750Kč
Množství:
 

Svázaný ročník časopisu. Formát 4° (větší než A4), 30,5 cm, 152 stran. Vydává Klub inženýrů a stavitelů v Praze - stavitelská sekce. Vazba poloplátěná. Stav knihy je špatný, místy jsou okraje listů zvlněny od vlhka, některé okraje jsou natrženy a podlepeny, vazba i uvnitř zašpiněná a rozvolněná, na několika místech se uvolňují listy. 

Obsahem časopisu jsou odborné články o soudobé domácí i zahraniční architektuře (nájemní domy, vily, bytové interiéry, osvětlení budov a bytů, dokumentace k architektonickým soutěžím, realizovaným i nerealizovaným stavbám, soutěžím na regulaci velkoměst, řešení dopravních situací apod.). Najdete zde velké množství fotoreprodukcí, návrhů a plánů staveb i teoretických textů. Ze zahraničí byl podáván přehled nejnovějšího vývoje, z českých přispěvatelů patřili k nejaktivnějším představitelé nastupující generace architektů.

 Z článků zaujmou např.: Kotěrova vila ve Všenorech, Kotěrova vila Bianca znehodnocena Spielmannem, Hornický spolkový dům v Mostě, Kamil Roškot - návrh Státní galerie na Kampě, Ploché střechy v Holandsku, Osvětlení obrazáren, vila Bohuslava Fuchse v Brně, kolonie úřednických domků v Dejvicích aj. Obsah ročníku najdete pod odkazem níže.

PRO VÍCE FOTEK KLIKNĚTE SEM

 

Vydání: Vydává Klub inženýrů a stavitelů v Praze - stavitelská sekce.

Stav knihy: Špatný stav.

Valentinská © 2021