Technika kresby [kresba]

Druh zboží: kniha
CN: E/46544
Autor: Karel Teissig
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 199Kč
Množství:
 

Druhý svazek edice Umělcova dílna připravilo nakladatelství Artia pro čtenáře, kteří mají chuť i odvahu pokoušet se o vlastní tvorbu v obotu kresby. Tato kniha by ráda zbavila každého amatéra počáteční nejistoty a bezradnosti, vyplývající z neznalosti záklasních zákonitostí kreslířského řemesla. Nabízí čtenáři elementární vědomosti o technice kresby a metodách její výuky. Lze v ní najít kapitoly o jednotlivých žánrech- zátiší, portrétu, autoportrétu, aktu, krajině apod. se stručnými exkursy do jejich historie, pojednání o práci v atelieru i v plenéru, poučení o materiálech, o rozličných technikách a jejich správném použití. Všechny uvedené techniky-ať již jde o kresbu perem, tužkou, křídami, hrudkou nebo lavírovanou perokresbu, kresbu štětcem apod. jsou v publikaci dokumentovány bohatým obrazovým materiálem, shromážděným z významných evropských sbírek.
Kniha o technice kresby se může stát rádcem a pomocníkem každému, kdo začíná s abecedou kreslení. Praktické pokusy v kresbě přinášejí také nové podněty při objevování okolního světa. Obohacují náš život a prohlubují výtvarné umění.

Vydání: Vydala Artia, Praha 1986. Původní celoplátěná vazba s obálkoi 190 stran se 145 reprodukcemi kreseb, rozměr:21 x 30 cm.

Stav knihy: Stav velmi dobrý, lehce odřená obálka.

Valentinská © 2021