Paradoxy české šlechty [šlechtické rody, aristokracie - Thurn-Taxis, Kinský z Chlumce, Kinští ze Sloupu, Kolowrat, Belcredi, Dlauhoweský z Dlouhé Vsi, Coudenhove-Kalergi, Podstatzky-Lichtenstein, Czernin, Černínové, Lobkowicz Lobkovicové, Razumovský]

Druh zboží: kniha
CN: EM/55778
Autor: Vladimír Votýpka
Stav: Použitá
ISBN-13: 80-7363-039-7
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 199Kč
Množství:
 

Po dvou úspěšných knihách Příběhy české šlechty a Návraty české šlechty zaznamenává autor v závěrečném dílu další pozoruhodné příběhy aristokratů, spravujících restituovaný majetek.

Po dvou úspěšných knihách Příběhy české šlechty a Návraty české šlechty zaznamenává autor v závěrečném dílu další pozoruhodné příběhy aristokratů, spravujících restituovaný majetek. Ožívají zde zcela neznámé osudy potomků knížete Rudolfa Thurn-Taxise, současných členů knížecího rodu Kinských z Chlumce nad Cidlinou i jejich příbuzných z moravské hraběcí větve Kinských ze Sloupu, rodu Belcrediů, Dlauhoweských z Dlouhé Vsi, Coudenhovů-Calergi, Podstatských-Lichtensteinů, vinořských i jindřichohradeckých Czerninů, drahenických Lobkowiczů, rychnovských Kolowratů a původně ruského rodu Razumovských, usedlého do roku 1946 v Českém Slezsku. Autor přibližuje houževnatou snahu dnešní šlechty o postupnou obnovu často zdevastovaných zámků, přičemž dokládá její zodpovědný vztah k rodovému majetku jako zavazujícímu odkazu předků. České aristokraty představuje jako nositele nejen rodových, ale i národních a státních tradic, upřímné patrioty a samozřejmé vyznavače mravního a společenského kodexu, který by se měl stát všeobecnou maximou.

Vydání: Vydalo nakladatelství Máj / Dokořán, Praha 2005. Vydání první, stran 371. Původní pevná vazba s přebalem.

Stav knihy: Stav pěkný.

Valentinská © 2021