Sebrané povídky H. G. Wellse. Svazek I. a II. [Vynálezci zázraků / Strůjci nových časů]

Druh zboží: kniha
CN: E/53783
Stav: Použitá
ISBN-13: 9788025909232
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 199Kč
Množství:
 

Komplet dvou svazků:

Anglický spisovatel Herbert George Wells proslul zejména svými sci-fi romány Válka světů nebo Stroj času, neméně bohatá je ovšem i jeho povídková tvorba. I v ní hrají fantastické motivy významnou roli – například v příbězích o létajícím stroji či tajemné observatoři –, ale Wellsovi nejsou cizí ani povídky s prvky tajemna, dobrodružství a humoru. Vynálezci zázraků jsou prvním z plánovaných tří svazků Wellsových sebraných povídek.

První oddíl tohoto svazku s názvem Ukradený bacil a jiné příběhy obsahuje patnáct povídek původně publikovaných v různých periodikách v letech 1893 až 1895, které poprvé jako celek vyšly v knize "The Stolen Bacillus and Other Incidents (1895)". K těmto povídkám připojujeme povídku „Temporální argonauti“ (Chronic Argonauts) z roku 1888.
Druhý oddíl tvoří všech sedmnáct povídek ze souboru The Plattner Story and Other (1897), jež samostatně vycházely v letech 1894 až 1896 vyjma povídek „Ztracené dědictví“ (The Lost Inheritance) a „Jak Jane dostala košem“ (The Jilting of Jane), které se prvně objevily právě až v tomto souborném vydání. Přeložili Sylva Ficová, Markéta Musilová, Richard Podaný, Vladimír Svoboda.

Druhý svazek sebraných povídek od jednoho ze zakladatelů moderní science fiction. Muž, jenž přišel o své tělo, svérázný lovec pokladů hrající si na boha, duch, který se sám bojí, nebo hrůzostrašné údolí pavouků. I v povídkách z pozdějšího období Herbert George Wells ukazuje, že zdaleka není jen autorem science fiction, ale brilantně ovládá i jiné žánry. Kratší příběhy jsou doplněny dvěma rozsáhlejšími novelami, „Příběhem doby kamenné“ z dávného pravěku a „Příběhem dnů příštích“ z daleké budoucnosti.


 

Vydání: Kniha Zlín, 2019. Pevné vazby, stran 379 a 418, rozměry: 14,5 x 22 cm.

Stav knihy: Stav výborný.

Valentinská © 2021