Červen. Tendenční čtrnáctideník. Roč. I (1918-1919) - Obsahuje desítky orig. grafických příloh (4 chybí) [časopis, avantgarda, Václav Špála, Jan Zrzavý, Vlastislav Hofman, Karel Teige]

Druh zboží: kniha
CN: O/84812
Autor: Tvrdošíjní. Karel Teige, Josef Čapek, Václav Špála, Jan Zrzavý, Vlastislav Hofman, Karel Teige
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 90 000Kč
Množství:
 

Červen, časopis, Tendenční čtrnáctideník. Roč. I (1918-1919) - (24 čísel) časopisu Červen z roku 1918-1919. 

PRO VÍCE FOTEK KLIKNĚTE SEM

Časopisy jsou svázány v novější plátěné vazbě, obálky s původními linoryty (J. Čapek, V. Špála, Vl. Hofman, B. Kubišta) jsou vevázané. Přítomny jsou desítky originálních grafických příloh, čtyři však chybí. Textově je to kompletní. 

Časopisy obsahují básně, články, kritiky, polemiky a řadu obrazů. Vedle drobných ilustrací je zde řada původních linorytů a dřevorytů od J. Čapka (mj. dvanáct linorytů k Apollinairovu pásmu: první české vydání Pásma v překladu K. Čapka), Vl. Hofmana (mj. autoportrét s podpisem autora), V. Špály, B. Kubišty, K. Teige, A. Wachsmana.

Seznam obrazů: J. Čapek: Hlava ženy (lino), Stromy, Španělka z Bergeres, Černoška z Paříže, Posada, Krajina, Holubi v strništi, Holubi, Kresba podle staré litografie, Španělka, Vlastní podobizna (lino), Děvče z nádraží v Segovii, Dívka z města (lino), Koupání, Dívka za stolem, Dívka z venkova (lino), Toaleta č. 1, Ženy (lino), Holka, Matka, Dívka, Ulice, Toaleta č. 2, Košile (lino), Ilustrace k Apollinairovu Pásmu (12 linorytů). Vlastislav Hofman: Kresba, Slepý hoch (lino), Okno (lino), Pomník (lino), Pomník s urnou č. 1 (lino), Žena (lino), Autoportrét (linoryt s podpisem autora), Pomník s urnou č. 2, 3 a 4 (lino), Muž (lino), Podobizna S.K. Neumanna (lino), Riegrova mohyla (lino), Kostel (lino), Fasáda budovy (lino), Kolová stavba (lino). Jan Konůpek: Ježíš kráčí po vlnách, Objetí, Z cirku. Pravoslav Kotík: Milenci. Rudolf Kremlička: Dvě kresby. Bohumil Kubišta: U moře (lino), Krajina (lino), Podobizna muže (lino), Pozůstatky padlého. O. Marvánek: Kresba. Václav Špála: Kresba na titulním listě, Motiv s květinou, Dívka, Krajina (lino), Autoportrét (lino), Čtenář, U okna (skupina osob), Na snopech, Dívka u okna, Děvče v krajině, Země, Ležící žena (lino), Ženy v koupeli, V slunný den (lino), Plastiky přírodních národů (7 linorytů), Červen (lino), Tanečnice (lino). Karel Teige: Z Táborska, Lodice, Krajina. Alois Wachsman - Dáma v mantile (lino). Jan Zrzavý – Ticho, Akrobati (jsou na straně 33, v obsahu je chybně uvedena str. 53).


Chybí čtyři přílohy (linoryty): Vlastislav Hofman – Plačící žena; Václav Špála – Pradlena; Karel Teige – Myslivna; Jan Zrzavý – Vdova.

Vydání: Vydával Fr. Borový, Praha, 1918-1919. 24 čísel časopisu v plátěné vazbě, 20 x 25 cm, 331 stran.

Stav knihy: Velmi dobrý stav, chybí čtyř přílohy (uvedené výše).

Valentinská © 2021