M. Tullii Ciceronis Fines, Officia, Laelius, Cato, Paradoxa, Somnium Scipionis [staré tisky; Cicero; 17. století; O nejvyšším dobru a zlu; O povinnostech; Laelius o přátelství; Cato starší o stáří; Stoické paradoxy; Sen Scipionův]

Druh zboží: kniha
CN: A39999
Autor: Cicero, Marcus Tullius - Boeclerus, Johannes Henricus [Johann Heinrich Boeckler]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 7 300Kč
Množství:
 

Celý titul "M. Tullii Ciceronis Fines, Officia, Laelius, Cato, Paradoxa, Somnium Scipionis, Cum parallelis philosophicis Graeco-Latinis accedunt Joh. Henrici Boecleri rudimenta officiorum posthuma".

Vzácné vydání Ciceronových spisů "O nejvyšším dobru a zlu", "O povinnostech", "Laelius o přátelství", "Cato starší o stáří", "Stoické paradoxy" a "Sen Scipionův" (část "O věcech veřejných").

Stránky zdobeny vlysy a dřevořezovými iniciálami; na versu titulního listu je exlibris s rytinou erbu Johanna Jakoba von Lincker und Lüzenwick, pravděpodobně z dvacátých let 18. století.

Text latinsky, jen závěrečné zlomky řecky; sazba antikvou.

Dobová kartonová vazba, stránky neořezány.

Vydání: Argentorati [Strasbourg]: Ex Officina Josiae Staedelii [Josias Staedel] 1680, váz., [12]+704+[51] s., 8° (11 x 17,5 cm)

Stav knihy: Desky opotřebované, papír na hrbetě natržený, vazba uvolněná, stránky čisté, jen na titulní straně jsou drobné vpisky perem a část stránek má mírně ztmavlé okraje; velmi dobrý stav.

Valentinská © 2021