Jaromír Funke : Avantgardní fotograf / Avant-Garde Photographer / Photographe d'avant-garde / Fotograf der Avantgarde

Druh zboží: kniha
CN: KANT
Autor: Birgus, Vladimír
Stav: Nová
ISBN-13: 9788074372438
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 240Kč
Množství:
 

Brožovaná vazba, 60 stran, 21 x 23 cm, text souběžně česky, anglicky, francouzsky a německy.

Original softcover, 60 pp with numerous black-and-white photographs by Jaromir Funke, 21 x 23 cm, text simultaneously in Czech, English, French and German.

 

Jaromír Funke (1896–1945) patří k nejvýznamnějším osobnostem české i světové fotografické avantgardy. Jeho díla jsou zastoupena v zásadních uměleckých institucích od Muzea J. Paula Gettyho v Los Angeles přes Muzeum moderního umění v New Yorku a Pompidouovo centrum v Paříži až po Muzeum fotografického umění v Tokiu. V poslední době nechybí v žádných seriózních dějinách fotografie nebo encyklopediích fotografů. Trvalo však dlouho, než bylo jeho důležité místo v meziválečné fotografické tvorbě plně uznáno nejenom v českém, ale i v mezinárodním kontextu. 
Publikace Jaromír Funke - avantgardní fotograf - nezahrnuje příklady ze všech částí jeho tvorby, ale zaměřuje se výhradně na avantgardní díla osobitě a mnohdy velmi progresivně rozvíjející podněty kubismu, abstrakce, nové věcnosti, konstruktivismu a surrealismu.

Vydání: Praha: KANT / Karel Kerlický 2017. Vyšlo ke stejnojmenným výstavám (Praha, Paris, Frankfurt am Main, Olomouc - 2016-2019).

Stav knihy: Kniha je nová.

Valentinská © 2021