Jak zkrotit saň (Zkrocení zlé ženy)

Druh zboží: kniha
CN: E/16878
Autor: William Shakespeare
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 80Kč
Množství:
 

Tento příběh je veselá komedie. Lucencio, syn šlechtice, se vydává dokončit studia do Padovy se svým sluhou Traniem. Jakmile přijedou, hned se Lucencio zamiluje do krásné dcery bohatého a váženého pána, Blanky. Již se o ni uchází také siňor Gremio a Hortenzio, jenže Blanka se nesmí vdát, dokud se nevdá její starší sestra Kateřina. Lucencio se začne vydávat za profesora hudby a mezitím se má o Blanku naoko ucházet Tranio - Lucencio. Gremio uviděl převlečeného Lucencia a uvítal ho jako profesora hudby pro Blanku.
Podobně na tom je také Hortenzio. Ten se též převlékl za učitele hudby a navíc jeho kamarád Petrucio byl ochoten se ucházet o Kateřinu.
Petruciovi se vedlo nejhůř, ale nevzdával se. Podařilo se mu dostat Kateřinu před oltář.
Hortenzio se hry brzy vzdal, a tak o Blanku už stáli jen dva nápadníci. Tranio-Lucencio ji měl dostat, když mu jeho otec daruje majetek, co Blance Tranio-Lucencio nasliboval. Ten tedy musel sehnat náhradního otce. Jenže, když už jistého starého pána sehnal, a byl s ním opět žádat o Blanku, přijel Lucenciův pravý otec. Bylo z toho velké nedorozumění, ale nakonec si přeci jen Lucencio Blanku vzal.

Vydání: Umění lidu, 1950. Edice Divadlo lidu, sv. 34. Brožovaná, rozměry: 14 x 20 cm, stran 183.

Stav knihy: Stav velmi dobrý, obálka a hřbet jsou lehce odřené, některé složky uvolněné. Místy nerozřezáno.

Valentinská © 2021