Slova na strunách [Klub přátel poezie, Paul Verlaine - verše, básně, prokletí básníci] (Saturnské básně, Galantní slavnosti, Dobrá píseň, Romance beze slov, Moudrost, Poslední básně)

Druh zboží: kniha
CN: E/56378
Autor: Paul Verlaine, Jan Vladislav
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 60Kč
Množství:
 

Souborné vydání hlavních Verlainových básnických sbírek (Saturnské básně, Galantní slavnosti, Dobrá píseň, Romance beze slov, Moudrost, Poslední básně), a to většinou v nových, dosud nepublikovaných překladech Petra Kopty, Jaroslava Seiferta, Zdenky Bergrové (ze starších překladatelů ojediněle Karel Čapek) nebo v publikovaném překladu Františka Hrubína. Soubor doplňují úryvky z básníkových autobiografických prací (Zpověď, Má vězení, Mé nemocnice), z jeho literárních statí, dále několik jeho dopisů, dopisy a vzpomínky jeho přátel.

Úvodní esej, životopisný přehled a ediční poznámku napsal a obrazový materiál, vzpomínky, dopisy a ostatní dokumenty vybral a přeložil Jan Vladislav

Vydání: Vydal Čs. spisovatel, Praha 1968 pro členy Klubu přátel poezie. Původní celoplátěná vazba s přebalem, rozměr: 19,5 x 20,5 cm, 144 stran, první vydání.

Stav knihy: Velmi dobrý stav. Přebal je mírně odřený a lehce pomačkaný.

Valentinská © 2021