Aufschlüsse zur Magie [Nahlédnutí do magie, 1792; přírodní filosofie; věda; teosofie; esoterismus; okultismus]

Druh zboží: kniha
CN: A42324
Autor: Karl von Eckartshausen, Georg Michael Weissenhahn
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 4 990Kč
Množství:
 

Celý titul: "Aufschlüsse zur Magie aus geprüften Erfahrungen über verborgene philosophische Wissenschaften und verdeckte Geheimnisse der Natur" (Nahlédnutí do magie na základě prověřených zkušeností o esoterických filosofických vědách a skrytých tajemstvích přírody).

Druhé vydání prvního svazku významného teosofického díla, jehož autorem je bavorský osvícenec Karl von Eckartshausen (1752–1803); kniha pojednává o nejrůznějších tématech přírodní filosofie a esoterismu. Chybí rozkládací tabule s ilustracemi (vložena naše kopie), jinak je výtisk kompletní. Dílo má celkem čtyři svazky (podruhé byl podle všeho vydán jen tento první svazek).

Text německy, sazba frakturou; ve frontispisu je alegorická mědirytina bavorského rytce Georga Michaela Weissenhahna (1741–1795), druhý, nesignovaný alegorický mědiryt je jako viněta na titulní straně (obě alegorie jsou v knize vysvětleny); další strany zdobeny několiky vlysy a koncovými vinětami.

Dobová lepenková vazba (na předním přídeští je staré exlibris, na titulní straně starý podpis majitele).

Vydání: München: Joseph Lentner 1791, váz., [22]+488 s., 1 tabule, 8° (13 x 20 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky silněji opotřebované a odřené, papírový pokryv na hřbetě má drobné ztráty, horní ořízka je ztmavlá od prachu, na předsádkách, frontispisu a většině stran jsou drobné žluté skvrnky od stáří, několik listů má drobnou ztrátu (text nijak nezasažen), ostatní známky opotřebení či stáří jsou zřídkavé (ohnuté rohy, pár stránek je mírně opotřebovaných a pokrčených apod.)

Valentinská © 2021