Posteriorum viginti sex librorum Pandectarum synopsis [1660; právo; staré tisky; vazba pergamen; Thun-Hohenstein; Děčín]

Druh zboží: kniha
CN: A41975
Autor: Antonius Mornacius [Antoine Mornac] - Franciscus Pinssonius [François Pinsson]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 22 400Kč
Množství:
 

Celý titul a podtituly: "Antonii Mornacii, in senatu Paris patroni, Posteriorum viginti sex librorum Pandectarum synopsis. Ad usum quotidianum. Opus Posthumum."

Druhý svazek dvousvazkového právnického díla francouzského juristy Antoina Mornaca (1554–1619?), sestaveného právníkem Françoisem Pinssononem (1612–1691). Kompletní výtisk.

Text latinsky; sazba antikvou.

Na titulní straně je viněta (mědirytina se znakem Ludvíka IV.); stránky jsou zdobeny vlysy, koncovými vinětami a iniciálami. Výtisk pochazí z děčínské knihovny Thun-Hohensteinů (jedno vlastnické razítko je na rectu titulního listu, druhé na versu, viz fotografie).

Pergamenová vazba se slepotiskem a tkanicemi; na hřbetu je papírový štítek s titulem.

Vydání: Lutetiae Parisiorum [Paříž]: Sumptibus Antonii de Sommaville 1660, váz., [12]+607+[41] s., 2° (24,5 x 37 cm)

Stav knihy: Velmi dobrý stav; pergamen opotřebovaný, se štítkem knihovny, tkanice z velké části chybí, ořízka zažloutlá, přední předsádka poněkud opotřebovaná, s otiskem prstu (na přídeští je stará signatura), na předsádkách a některých stránkách je menší počet žlutých skvrnek od stáří, jinak jen vzácně drobné známky opotřebení (utržený růžek, drobné natržení apod.).

Valentinská © 2021