Dictionnaire de marine à voiles et à vapeur, sv. 1 [1859; námořní, plachetní plavba; slovník; plachetnice; lodě; rytiny; Colloredo-Mannsfeld]

Druh zboží: kniha
CN: A41945
Autor: Le baron de Bonnefoux et Paris [Pierre-Marie-Joseph de Bonnefoux]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 700Kč
Množství:
 

Podtitul: "Marine à voiles."

První svazek dvousvazkového slovníku plachetní plavby a paroplavby; tento svazek zahrnuje všechna hesla (A–Z) týkající se plachetní plavby; každé heslo obsahuje také anglický ekvivalentní termín; autorem je francouzský kapitán a lexikograf Pierre-Marie-Joseph de Bonnefoux (1782–1855). Druhé vydání (podle Francouzské národní knihovny z roku 1859; první pochází z roku 1847). Výtisk obsahuje všech 7 rozkládacích tabulí s rytinami (plachetnice apod.).

Text francouzsky.

Dobová polokožená vazba se zlacením. Na předním přídeští je staré exlibris Colloredo-Mannsfeldů s rytinou rodového erbu.

Vydání: Paris: Arthus Bertrand, Éditeur [1859], váz., [4]+XVI+776 s., 7 tabulí, 4° (19 x 29 cm)

Stav knihy: Velmi dobrý stav; kůže trochu odřená, plátno na deskách trochu vybledlé, rohy desek naražené a odřené, ořízka zažloutlá, přední okraje tabulí trochu pomačkané (eventuálně s nepatrnými natrženími), okraje stránek i tabulí zažloutlé, na některých stránkách je pár nahnědlých skvrnek od stáří.

Valentinská © 2021