Conciones Tergeminae in Dominicas & Festa totius Anni, sv. 1-2 [1690; Concio Tergemina; Concionis; kázání; homilie]

Druh zboží: kniha
CN: A42199
Autor: Philippus Hartung [Philipp von Hartung; Philip von Hartung]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 2 900Kč
Množství:
 

Sbírka kázání/homilií Philippa von Hartung (1629–1682), populárního jezuitského kazatele působícího v Čechách, na Moravě i ve Slezsku. Rozděleno do dvou částí vydaných samostatně; první obsahuje kázání na neděle a svátky od první adventní neděle do 7. neděle velikonoční, druhá obsahuje kázání na neděle a svátky od Letnic po advent. Kázání na příslušnou neděli či svátek jsou vždy ve třech verzích: pro venkov, město a šlechtu. Kompletní výtisky.

Text latinsky, sazba antikvou; na titulních stranách jsou dřevořezové viněty; další stránky zdobeny vlysy, koncovými vinětami a iniciálami.

Dobová pergamenová vazba (s perem psaným titulem na hřbetu).

Přesné tituly a podtituly obou částí podle titulních stran: "Concio Tergemina Rustica, Civica, Aulica. Pars I. A Dominica I. Adventus, ad Dominicam Ultimam Post Pascha"; "Concionis Tergeminae. Rusticae, Civicae, Aulicae in Omnes Dominicas & Festa totius anni. Pars II. A Pentecoste ad Adventum".

Vydání: Colonia Agrippinae [Kolín nad Rýnem]: Sumptibus Haeredum Joannis Widenfeldt, & Godefridi de Berges 1690, váz., [24]+544+[10], [12]+666+[14] s., 8° (16 x 20,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; pergamen zažloutlý, se skvrnami, předsádky i stránky zažloutlé, se stopami po červotoči a drobnými žlutými skvrnkami od stáří (na mnohých stránkách jen málo početnými), cca 50 listů má menší bledou skvrnu od vody (stránky nijak výrazně nepoškozeny).

Valentinská © 2021