In Psalmum Davidis Centesimum Commentarii [1640; teologie; komentáře; žalmy; politika; pergamen; staré tisky]

Druh zboží: kniha
CN: A42189
Autor: Ioannes Antonius Velazquez [Juan Antonio Velázques; Velasquez]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 7 300Kč
Množství:
 

Celý titul: "In Psalmum Davidis Centesimum Commentarii, Litterales & Morales; sive, De Optimo Principe, et Optimo Principis Administro, Libri Quinque".

Teologické komentáře k žalmům od jezuitského teologa Juana Antonia Velázquese (1585–1669). Kompletní výtisk, pocházející z jezuitské univerzitní knihovny v Klementinu (viz titulní stranu a přední předsádku).

Text latinsky, sazba antikvou; stránky zdobeny koncovými vinětami a iniciálami (s rostlinnými i figurálními motivy); na titulní straně je dřevořezová viněta: emblém tiskaře Meursia (a podle všeho i flanderských jezuitů) se slepicí, kohoutem a mottem "Noctu incubando diuque" (Sezením na vejcích dnem i nocí), tzn. neustálým studiem se líhnou myšlenky či znalosti.

Dobová pergamenová vazba se zbytky tkanic.

Vydání: Antverpiae [Antverpy]: Apud Ioannem Meursium [Johannes Meursius; van Meurs] 1640, váz., [8]+420+[80] s., 4° (21 x 34,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; pergamen opotřebovaný a zažloutlý stářím, podél hřbetu s menšími prasklinami, předsádky a stránky zažloutlé, cca 30 listů má skvrnu od vody (viz foto), na některých stránkách jsou malé bílé šmouhy (značky?), zřídka drobné skvrnky od inkoustu, na přídeštích a pár listech drobné stopy po činnosti larev.

Valentinská © 2021