Die Geschichte der Natur, sv. I, II.1, II.2, III [fyzický zeměpis; přírodověda; přírodopis; mineralogie; botanika; zoologie]

Druh zboží: kniha
CN: A39738
Autor: Schubert, G. H. v. [Gotthilf Heinrich von]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 6 000Kč
Množství:
 

Celý titul: "Die Geschichte der Natur als zweite, gänzlich umgearbeitete Auflage der allgemeinen Naturgeschichte".

Kompletní přírodovědecká syntéza německého lékaře a přírodovědce Gotthilfa Heinricha von Schuberta (1780-1860) ve třech svazcích (druhý svazek rozdělen na dvě části). Svazek I se zabývá astronomií a fyzickým zeměpisem, svazek II mineralogií (II.1) a botanikou (II.2), svazek III zoologií.

Soubor obsahuje všech 31 rozkládacích tabulí s rytinami: krystaly (II.1), rostliny a části rostlin (II.2), jednobuněčné organismy, hmyz a obratlovce (III). Jedna tabule je kolorovaná.

Dobová polokožená vazba s barvenou ořízkou.

Vydání: Erlangen: J. J. Palm und Ernst Enke 1835-1837, váz., XVI+593+[3], [2]+XVI+598+[4], VI+593 s., 31 tabulí, 8° (13 x 21 cm)

Stav knihy: Desky opotřebované, kůže odřená (s drobnou ztrátou), rohy mírně naražené, na titulních stranách jsou jedna až dvě stará razítka knihoven, na předsádkách jsou perem vepsány signatury a marginálie, stránky a tabule jsou jen mírně zažloutlé nebo s malým počtem bledých žlutých skvrnek, horní ořízky jsou trochu ztmavlé od prachu; dobrý stav.

Valentinská © 2021