Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. století. CD ROM

Druh zboží: kniha
CN: LIB0008
Autor: kolektiv
Stav: Nová
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 400Kč
Množství:
 
Multimediální encyklopedie vychází z aktualizovaného a o dalších 50 osobností rozšířeného textu 1. vydání stejnojmenné knihy. Svým neopakovatelným způsobem uvádí Marek Eben. Součástí textu jsou rovněž tabulky (prezidenti, vlády, arcibiskupové a biskupové). CD ROM je nejen plně fulltextový, ale je opatřen i hypertextem (červeně) a odskoky (modře) do malých encyklopedických hesel u těch osobností, které nemají vlastní medailónky. Vedle abecedního listování je možné hledat osoby podle dvanácti kategorií (hudba, věda, technika, politika, vojenství atd.).

Text je doplněn téměř 1 000 portrétními fotografiemi, mnoha podpisy a autografy (ukázky rukopisů, notových záznamů aj.) významných osobností a dalšími 600 fotografiemi, které zachycují významná díla výtvarného umění, architektury, knižní ilustrace, divadelní inscenace, ukázky z filmů a podobně.

Na 50 audioukázek se dělí mezi vážnou a populární hudbu a rovněž mluvené slovo a recitaci předních umělců. Můžete slyšet V. Nezvala, jak přednáší vlastní báseň, či J. Laufra, který komentuje zápas ČSR-Itálie na mistrovství světa ve 30. letech v Římě.

Na 55 videoukázek pak představuje jednak dokumentární film - politici, vědci, spisovatelé, sportovci (přičemž jednání v Čierné 1968 a vláda národního porozumění 1989 nabízejí v rámci interaktivního videa možnost odskoků z obrazu do hesel) - jednak ukázky z hraných filmů, ale i z loutkové a animované tvorby.

Produkt - vyrobený ve spolupráci s firmou INFOSOFT-PRAHA - umožňuje tvorbu záložek, vlastních poznámek a doplňků a rovněž přenesení hesla do schránky, jeho úpravu a následné vytištění. Zaznamenává také všechny postupné kroky, takže se můžete vrátit k jakémukoli předchozímu záznamu. Obsahuje i registrační kartu, která zajišťuje jak technickou podporu, tak upgrade na další multimediální produkty LIBRI.

CD ROM po svém uvedení na trh v létě 1996 získal prestižní cenu Chip tip červenec 1996 a ve čtenářské soutěži Mladého světa a dalších periodik se v zimě 1996 umístil na 3. místě (za Encartou a Langmasterem).

Valentinská © 2021