Josef Sudek - Pokus o nástin čtvrtého rozměru fotografie - Limitovaná edice

Druh zboží: kniha
CN: fotorenesance
Autor: Petr Helbich, Karel Koutský, Josef Moucha, Luboš Petrák, Bohuslav Šír
Stav: Nová
ISBN-13: 978-80-905763-8-4
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 6 400Kč
Množství:
 

Limitovaná, číslovaná edice. Vyšlo pouze 300 číslovaných výtisků. Velkoformátová umělecká fotografická publikace s luxusní výpravou. Originální cenný dárek či investice.

Další fotky se zobrazí po kliknutí na tento text.

Kniha je ojedinělá tím, že jsou zde reprodukovány fotografie v originálním provedení kontaktů od J.Sudka a provází jí mnohými texty a fotografiemi fotograf Petr Helbich - Sudkův asistent. Na závěr knihy je doslov od Josefa Mouchy, našeho předního znalce Josefa Sudka. Pevná vazba s přebalem.

 

„Pokus o nástin čtvrtého rozměru fotografie“ zní podtitul nové knihy o díle Josefa Sudka. Bibliofilské vydání netradičního formátu přináší reprodukce fotografií v originálním provedení kontaktů od Josefa Sudka.

Sudkovy fotografie provází snímky a texty jeho přítel a asistent Petr Helbich, závěr napsal přední znalec Sudka Josef Moucha. „Najdeme zde i neznámé a nikdy neuveřejněné fotografie Josefa Sudka z Rothmayerovy zahrádky,“ doplnil Karel Koutský, který publikaci vydal za ateliér Fotorenesance. Shromážděny jsou v ní klenoty ze soukromé sbírky anonymního sběratele. Kniha vyšla v limitované edici.

Josef Sudek patří k nejceněnějším fotografům dvacátého století. Rád zachycoval obyčejné předměty, využíval hru světla a stínu. Proslulé jsou především jeho pohledy z okna ateliéru, snímky pražské architektury a zákoutí města. V  roce 2016 Sudkovu tvorbu připomnělo několik výstav – v březnu totiž uplynulo sto dvacet let od jeho narození a v září čtyřicet let od úmrtí.

Vydání: Vyd. Karel Koutský - atelier Fotorenesance, Praha 2017.

Stav knihy: Perfektní stav - nová kniha. Jedná se o číslovanou, limitovanou edici, bibliofilské vydání.

Valentinská © 2021