Kázání proti hříchu spěšnosti

Druh zboží: kniha
CN: VÁCHAL
Autor: Josef Váchal, Jiří Olič
Stav: Nová
ISBN-13: 978-80-7349-334-9
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 499Kč
Množství:
 

Reedice knihy Kázání ad calendas graecas proti hříchu spěšnosti, ve kterém všeliký lidský kvalt na expositio, katastrofu a peripetii bohyně Velocitas rozvržen se předvádí, item o lidské rychlosti vyložení, jakož i četné důkazy o existenci ďábla a kterak aurea praxis silovozy a létadla ovládajících lidí v aura praxis smrti na konec proměněna bývá : spolu s novými písněmi o posledních věcech chaufferů a člověka vůbec / doložené a vydané skrze dřevorytce Josefa Váchala.

Kniha formátu A4, 4°, pevná vazba s přebalem, uvnitř barevná vyobrazení, výborný stav. nová kniha, zatavená ve folii od nakladatele.

Josef Váchal této knihy vytvořil pouhých 17 exemplářů. Edice faksimile Kázání proti hříchu spěšnosti z roku 1939 zahrnuje celý text se všemi, autorem kolorovanými, dřevoryty. Dílo je parafrází na barokní tisky kázání a postyl, ústředním tématem je „hřích spěšnosti“ a automobilismu vůbec. Kniha je originální jak autorovým stylem, tak spojením grafiky a textu. Mnohý čtenář a obdivovatel jedinečného, ve své době opomíjeného, Váchalova díla má tak možnost seznámit se s těžko dostupným autorovým textem a současně se potěšit krásnými ilustracemi. Kniha je doplněna o textový přepis Kázání a doslov Jiřího Oliče.

Vydání: Vyd. Pragma, Praha 2012.

Stav knihy: Výborný stav. nová kniha, zatavená ve folii od nakladatele.

Valentinská © 2021