Das Hundert Bilder–Bilderbuch von Lothar Meggendorfer [staré německé dětské ilustrované básničky, rýmovačky, ilustrace pro děti]

Druh zboží: kniha
CN: A43194
Autor: Bonn, Franz, Meggendorfer, Lothar
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 720Kč
Množství:
 

Řídce se objevující titul, cenný jako doklad německojazyčné poezie určené pro nejmenší z období 80. let 19. století. Obsahuje verše dotýkající se každodenních situací a věcí, se kterými se děti mohli setkat, verše poučné, či moralizující.

Německy.

Pozdější celoplátěná převazba se slepou ražbou, původně 100 stran - bohužel v tomto exempláři chybí jeden list se stranami 87/88, barevné ilustrace, podélná 4° (25 x 17 cm).

 

Vydání: München: Braun & Schneider [vor 1890].

Stav knihy: Desky opotřebované - zašpiněné, skvrnité, odřené, na hřbetu naprasklé, chybí strany 87/88, vazba na mnoha místech rozpadlá, strany 25-38 uvolněné z vazby, na několika místech je vazba zpravovaná lepenkou, také okraje první a poslední strany jsou zpevněné lepící páskou, strany 5-8 trochu a strany 17-20 silně natržené, titulní strana a poslední strana ohnuté a silně zašpiněné, ostatní stránky někdy trochu ohmatané a vzhledem ke stáří skvrnité, uspokojivý stav.

Valentinská © 2021