STYL. Časopis pro architekturu, stavbu měst a umělecký průmysl, ročník V. (X.), 1924-1925 (chybí titul a obsah)

Druh zboží: kniha
CN: B/16290
Autor: Vilém Dvořák red.; Pavel Janák, Josef Gočár, Zdeněk Wirth
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 1 800Kč
Množství:
 

Vydává Společnost architektů v Praze. Chybí titulní list a obsah. (Vyšly až jako příloha dalším ročníku.)

Svázaný ročník časopisu. Formát 4° (A4), 30 cm, 209 stran textu s ilustracemi. Stav výborný, vazba poloplátěná, s aplikací obálky časopisu na přední desce vazby, další obálka je vevázána na začátku knihy.

Obsahem časopisu jsou odborné články o soudobé domácí i zahraniční architektuře (nájemní domy, vily, fasády, bytové prostory a půdorysy, osvětlení budov a bytů, výkresová dokumentace k architektonickým soutěžím, realizovaným i nerealizovaným stavbám, soutěžím na regulaci velkoměst, řešení dopravních situací, sportovní areály apod.) a o souvisejícím užitém umění (sochařská výdoba staveb, bytový a kancelářský nábytek, řešení domovních či bytových interiérů apod). Najdete zde velké množství fotoreprodukcí, návrhů a plánů staveb i teoretických textů. 

 Z obsahu: plány na zástavbu pražské Letné; soutěžní návrhy na památník osobození v Praze na Žižkově; Gočár - škola v Hradci Králové; Gočár, Janák a jiní - soutěžní návrhy na budovu státní galerie československé v Praze; návrhy staveb od studentů ze školy architektury pod vedením Gočára (UMPRUM); zahradní město Welwyn u Londýna .

Celý obsah ročníku najdete pod odkazem níže.

PRO VÍCE FOTEK KLIKNĚTE SEM

Vydání: Vydává Společnost architektů v Praze.

Stav knihy: Výborný stav, chybí ale titul a obsah.

Valentinská © 2021