Böhmen (Čechy) - 3 díly - 25 vedut - Miniaturgemälde aus der Länderkunde und Völkerkunde - (památky, národopis)

Druh zboží: kniha
CN: A39273
Autor: Gerle, Wolfgang Adolf - Zutz, Josef
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 12 000Kč
Množství:
 

Böhmen, Theil 1, 2, 3. Miniaturgemälde aus der Länderkunde und Völkerkunde.

 

Tři díly v jednom svazku, díly z edice Miniaturgemälde, které se týkají Čech. V přílohách je 25 originálních rytin Josefa Zutze s vyobrazením památek, staveb, míst či krojů. Největší prostor je věnován turistickým cílům: Praze, západočeským lázním, výletním místům jižních či středních Čech a Sudet.

 

Dobová polokožená vazba, formát A6, 16° (14,5 x 9 cm); [6], 214 str. a 6 příloh, [4], 228 str. a 14 příloh, 228 str. a 5 příloh; text německy, sazba frakturou, celkem 25 orig. příloh. Vše je kompletní. Vyd. Harleben, Pesth, 1823.

Velmi dobrý stav. Rozkládací příloha s pohledem na Karlovy Vary je pomačkaná od skládání. Papír místy s flíčky. Vazba trochu zašlá.

 

DALŠÍ FOTKY NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 

Plný titul edice:

Miniaturgemälde aus der Länderkunde und Völkerkunde,

von den Sitten, Gebräuchen, der Lebensart und den Kostümen der verschiedenen Völkerschaften aller Welttheile; mit Landschafts- und Städteprospecten, Ansichten von Paltästen und Abbildungen anderer merkwürdiger Denkmäler der älteren und neueren Baukunst überhaupt.

 

Seznam příloh:

 

1. díl: rozkládací veduta města Karlovy Vary, Františkovy Lázně, spád Vltavy u Čertovy stěny, 3x vyobrazení oděvu venkovských obyvatel (z krajů Čáslavského, Chebského a Mladoboleslavského).

 

2. díl: rozkládací veduta Litoměřic, zámek Frýdlant, Teplice - hrad, hrad Jestřebí, obyvatelé Litoměřicka v obvyklém kroji, Bechyně, Adršpach - skála, zámek Rychnov na Kněžnou, Trosky, Červený Hrádek u Jirkova, Rožmberk, Orlík, Zvíkov, Mariánské Lázně.

 

3. díl: rozkládací veduta Prahy (pohled z Hradčan na Malou Stranu a Staré Město), Katedrála sv. Víta, Karlštejn, Stromovka, Vyšehrad.

Valentinská © 2021